פאי רועים כבר אכלתם? וטורט סניקרס? • מירי זורגר עם מתכונים לשבת

    מירי זורגר 1 Comment on פאי רועים כבר אכלתם? וטורט סניקרס? • מירי זורגר עם מתכונים לשבת
    16:10
    02.05.24
    קובי פינקלר No Comments on שבועיים לאחר ליל הניסים: צה"ל פינה שרידי טיל איראני

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פאי רועים בהגשה אישית

    מצרכים

    300 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות

    1 ק"ג ספריבס חתוך קטן ללא העצם

    3 בצלים קצוצים

    4-5 שיני שום כתושות

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כוס ציר עוף או מים

    לכיסוי

    4 בטטות מבושלות לפירה

    3 כפות מיונז

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לקישוט

    2 בצלים חתוכים לטבעות

    1 סלסילת פטריות שימצי לבן

    1 סלסילת פיטריות שימצי חום

    3 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים

    אופן ההכנה

    בסיר סוטאז כבד טגני את הפסטרמה עד להשחמה קלה הוסיפי את קוביות הספריבס  וטגני להשחמה

    הוציאי והניחי בצלחת את הפסטרמה וספריבס המטוגנים

    אל אותו הסיר הוסיפי את הבצלים והשומים וטגני להשחמה קלה

    הוסיפי את הספריבס והפסטרמה המטוגנת וטגני כ 5 ד' נוספות

    תבלי הוסיפי את הציר ובשלי כשעתים על אש נמוכה

    טעמי ותקני תובול

    הכנת הכיסוי

    מעכי את הבטטות הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי

    טעמי ותקני תיבול

    הכנת הקישוט

    טגני את טבעות הבצל עד להשחמה

    הוציאי וטגני את הטריות תוך כדי ניעור

    תבלי הוסיפי את הבצלים הירוקים ואת טבעות הבצל המטוגנות וטגני 2 ד נוספות

    העבירי למסננת להגרת הנוזלים

    הרכבת המנה

    בכלי חרס אישיים עמידים בחום הניחי 2 כפות מהבשר

    מעל זלפי את הפירה קשטי בפטריות

    העבירי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפי כ 20 ד'

    הגישי מיד

    זהירות הכלי חם הניחי צלחת שטוחה מתחת

     

    פילה בורי בקראסט שקדים

    מצרכים ל 4 מנות

    דרגת הכנה-קלה

    4 פלטים בורי

    לתיבול

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    לבלילת הציפוי

    1/2 כוס קמח תופח

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    שמן לטיגון

    לתוספת שעועית

    250 גר' שעועית ירוקה חלוטה

    1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו

    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    אופן ההכנה

    תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

    הכנת הבלילה

    מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים

    מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

    הכנת התוספת

    במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא  . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב

    מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.

    מסירים מהאש ומגישים

     

     

    טארט סניקרס

    מצרכים לבצק

    250 גר' קמח

    100 גר' אבקת שקדים

    200 גר' מרגרינה

    100  גר' א סוכר

    1 ביצה

    למלית טופי

    100 גר' סוכר

    100 גר' מרגרינה

    100 גר' דבש

    חצי מקל וניל

    1 כוס בוטנים מטוגנים מלוחים

    לגנש

    200 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה

    200 מ"ל קצפת צמחית

    לקישוט

    חצאי בוטנים מטוגנים מוזהבים

    אופן ההכנה

    הכיני בצק פריך רפדי בניילון נצמד והניחי במקרר לשעה

    הכנת הטופי

    בסיר הביאי לרתיחה מרגרינה סוכר  דבש ומקל וניל

    בשלי כרבע שעה על אש נמוכה

    הסירי מהאש וצנני

    הכנת הגנש

    המיסי במקרוגל את השוקולד והשמנת וערבבי לקרם חלק

    הרכב המנה

    רפדי רינגים אישיים בבצק הפריך והקפיאי שוב לשעה

    חממי תנור ל180 מעלות הוציאי את הרינגים מהמקפיא והכניסי מיד אל התנור אפי עד להשחמה

    הוציאי את הטארטים מהרינגים והניחי  כ 4-5 בוטנים מלוחים בקרקעית הטארט

    שפכי מעל את הטופי  לחצי מגובה הטארט צנני במקרר עד להגבשות הטופי

    שפכי מעל את הגנש בזהירות עד לקצה וקררי שוב להגבשות

    קשטי בבוטנים מוזהבים והגישי

     

     

    עוף בעגבניות שרי וזוקיני על מצע פולנטה

    מצרכים

    6 ירחי עוף מנוקים

    לירקות

    300 גר' עגבניות שרי חתוכות ל 2

    1 בצל סגול חתוך

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות

    3 שיני שום פרוסות

    1 כוס יין לבן

    1 כוס ציר עוף או מים

    לפולנטה

    2 1/2 כוסות ציר עוף או מים

    1 כוס קמח תירס

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות שמן זית

    אופן הכנה

    הכנת העוף

    את חלקי העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה

    אחרי שסיימנו באותו מחבת יש לטגן בצל שום ושרי עד להשחמה להוסיף נוזלים ואת הזוקיני ולתבל במלח פלפל

    להוסיף את מנות העוף ולהביא לרתיחה

    לבשל כשעה וחצי

    הכנת הפולנטה

    בסיר שימי להרתיח ציר או מים עם התבלינים

    כשרתח להוסיף את הפולנטה ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה

    להוסיף את השמן ולערבב

    מעל גבי צלחת הגשה יש לשים 1 כף גדושה פולנטה ומעל מנת עוף עם רוטב הירקות

     

     

    סלט בורגול וירקות כתומים

    מס מנות כ -6

    מצרכים
    כוס וחצי בורגול גס, מושרה במים פושרים שעה וסוחטים
    שתי כפות שמן זית
    4 בצלים ירוקים קצוצים דק
    בטטה קטנה חתוכה לקוביות או לחלופין גזר

    1 דלעת חתוכה לקוביות קטנות
    חופן שומשום
    חופן  חמוציות
    חופן זרעי דלעת או אגוזי קשיו או בונדוקים
    חצי כפית כורכום
    חצי כפית כמון
    חצי כפית קינמון
    חצי כפית פפריקה מתוקה
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן הכנה
    מקפיצים במחבת גדולה את הבצל הדלעת והבטטה
    מוסיפים את התבלינים, השומשום האגוזים וחמוציות
    מקפיצים 10 דקות עד שהבצל מוזהב
    מוסיפים את הבורגול ומקפיצים לעוד חמש דקות
    מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי תפוז

     

    מגישים מיד



    1 תגובות

    מיין תגובות